Bent u een vastgoedprofessional of een internationaal bedrijf? Bezoek onze professionele website

Bouwplaats van de Grand Paris Express

Nieuwe meubels huren met Move & Rent, een nieuwe sociaal concept voor arbeidskrachten die ver weg wonen.

 

Ooit gedacht dat het huren van nieuwe meubels voor nieuwe ervaringen zorgt?

Hoe regelt Move & Rent een onderkomen voor mensen die werken op de bouwplaatsen van de Grand Paris Express en de Olympische Spelen van 2024 in Parijs?

Sinds kort bestaat er een nieuw soort huisvesting bij de bouwplaats van de Grand Paris Express. Voor arbeidskrachten die van ver komen is het vaak moeilijk woonruimte vinden op een redelijke afstand van hun werk. Veel plekken zijn te duur, ongeschikt of te ver weg...

Sinds maart 2019 is daar een oplossing voor: de meer dan 5400 arbeidskrachten die werken aan het grootste stedenproject van Europa krijgen onderdak aangeboden in gebouwen die in de toekomst worden gesloopt in het kader van een stadsvernieuwingsplan. Met dit logische sociale concept geeft Move & Rent woningen een tweede leven.

Hoe werkt dat?

Het principe is eenvoudig. Gebouwen die in de toekomst worden gesloopt, worden niet zomaar ingericht. Nee, wij geven ze een volledige makeover. Move & Rent gebruikt know-how over huren en verhuren om alle bewoners nieuwe meubels en huishoudelijke apparaten te kunnen aanbieden. De woningen worden vervolgens aangesloten op elektriciteit en internet... Kort gezegd: een kant-en-klare oplossing die verder niets vraagt van hen die de woningen betrekken. Net als normaal worden de meubels afgeleverd, in elkaar gezet en opgehaald na afloop van de huurtermijn. Als het contract afloopt, krijgen alle meubels een tweede leven via het partnernetwerk van Move & Rent. Dit is een milieuvriendelijke oplossing die sinds 2012 is vastgelegd in ons beleid en de waarden op basis waarvan we werken.

Zo vinden de bouwvakkers snel een betaalbare woonruimte en hoeven ze bovendien niet meer te reizen naar hun werk. De arbeiders die aan dit gigantische bouwproject werken zijn relaxter en productiever.

Ze komen uit alle uithoeken van Frankrijk en zelfs uit het buitenland, maar helaas is het vinden van geschikte woonruimte in Parijs moeilijker dan in andere steden. Vandaag de dag zijn tientallen appartementen met twee tot vier slaapkamers ingericht door Move & Rent en wel 90% daarvan is bewoond.

Vanwege al het werk dat komt kijken bij de organisatie van de Olympische Spelen van 2024 heeft deze nieuwe vorm van huisvesting ontzettend veel potentie. Voor arbeiders die in caravans of campers wonen, maar ook voor buitenlanders en jonge mensen die vanuit de provincie met weinig middelen op zak op zoek moeten gaan naar een woning in de stad, ziet de toekomst er nu meer rooskleurig uit en is het geen probleem dat er veel werk verzet moet worden.

200 kilometer spoor, 68 stations en zeven technische centra: een gigantische bouwplaats waar bouw- en constructiebedrijven actief zijn. De innovatieve oplossing van Move & Rent sluit aan op het beleid inzake maatschappelijk verantwoord ondernemen van deze bedrijven. Hierin wordt een comfortabele werkomgeving gekoppeld aan een verantwoorde functionele economie (gebruiken over bezitten).

Een echte uitdaging met een veelbelovende toekomst

Feedback en tips

Feedback en tips

Een tevreden klant is onze prioriteit.

Vijf dagen per week bezorgen

Vijf dagen per week bezorgen

Gerenommeerde leveranciers zorgen ervoor dat je bestelling op tijd bezorgd wordt.