Bent u een vastgoedprofessional of een internationaal bedrijf? Bezoek onze professionele website

Kwaliteit van leven en het voorkomen van spier- en skeletaandoeningen bij werken op afstand: oplossingen van Move & Rent

Ondanks dat slechts drie procent van alle werkende mensen in 2017 thuis werkte, heeft dit de afgelopen maanden natuurlijk wel een vlucht genomen vanwege de coronacrisis. We weten natuurlijk niet precies hoe het de komende maanden zal gaan, en daarom is dit juist het onderwerp dat je moet bespreken met nieuwe en bestaande collega's.

Ondernemers, het is aan jullie om op deze trend in te spelen als jullie willen blijven concurreren en willen voorkomen dat talentvolle mensen jullie ontglippen. Zorg daarom voor een geschikte thuiswerkomgeving voor alle collega's.

Veel medewerkers werken al twee of drie dagen per week thuis of zullen dat in de toekomst gaan doen. Ze zijn veel thuis, maar hun werkplek is daar niet altijd goed op ingericht (keukentafel als bureau, keukenstoel als bureaustoel, enz.).

Dit geeft werkgevers de gelegenheid oplossingen te bieden en geschikte kantoorinrichting beschikbaar te stellen, en in het bijzonder kantoorziekten zoals spier- en skeletaandoeningen te voorkomen.

En inderdaad, een van de grootste uitdagingen in de ontwikkeling van thuiswerken is het voorkomen van spier- en skeletaandoeningen. Wist je dat dit soort aandoeningen de voornaamste reden zijn voor verzuim en verantwoordelijk zijn voor 87% van het oponthoud als gevolg van werkgerelateerde ziekten? Ze zijn het gevolg van slechte organisatie, afnemende prestaties, toenemend verzuim als gevolg van ziekte en verloop. Echter, spier- en skeletaandoeningen kunnen gemakkelijk kunnen worden voorkomen dankzij een ergonomische werkplek!

Move & Rent, een bedrijf dat meubilair verhuurt, heeft "thuiswerkpakketten" ontworpen, die speciaal zijn samengesteld zodat je medewerkers comfortabel kunnen werken vanuit huis, met een ergonomisch verantwoorde inrichting, waarin ze kunnen werken zonder last te krijgen van spier- en skeletaandoeningen. Bureaus, stoelen, voetenbankjes, lampen, maar ook muizen, toetsenborden, laptopstandaarden of zelfs headsets: je kunt bij ons zelf kiezen wat je nodig hebt.

Werk op afstand, voorkom spier- en skeletaandoeningen

Volgens Ameli.fr, "schaden spier- en skeletaandoeningen de verbindingen rondom onze gewrichten: spieren, pezen, zenuwen, banden, slijmbeurzen, gewrichtskapsels, bloedvaten...". Bij elk beroep kun je hier last van krijgen, maar mensen die veel achter een bureau zitten en veel herhalende bewegingen maken, lopen hierop extra veel risico. Spier- en skeletaandoeningen worden erger bij stress: hoge werkdruk, een gebrek aan erkenning, verveling, enz.

In een kantooromgeving hebben spier- en skeletaandoeningen meestal betrekking op de rug, de nek, de schouders, de ellebogen en de polsen en kunnen ze dermate ondraaglijk worden dat je hierdoor gedwongen moet stoppen met werken of zelfs van baan moet veranderen. Iedereen kan hier last van krijgen, ook studenten!

Langdurig zitten is niet natuurlijk voor ons lichaam en kan schadelijk zijn als je letterlijk de hele dag achter je bureau zit. Het is daarom absoluut essentieel dat je oog hebt voor de risico's en je werkplek zo inricht dat de kans op spier- en skeletaandoeningen daalt.

Wat is de juiste houding achter je bureau?

  • Zet je scherm tussen de 40 en de 60 centimeter van je vandaan, met het bovenste derde deel op ooghoogte;
  • Zet je stoel op de juiste hoogte: voeten plat op de vloer, knieën in een hoek van 90 graden. Gebruik een voetenbankje als je dat prettig vindt.{1]
  • Leg het toetsenbord vlak neer, zorg dat je je armen niet hoeft te strekken en dat je je ellebogen in de juiste hoek houdt;
  • Leg je muis dicht bij je toetsenbord, in lijn met je schouder.

Tot slot raden artsen aan niet te lang in dezelfde houding te zitten en elk uur even je benen te strekken. Het zou ideaal zijn als je een bureau hebt waaraan je ook af en toe staand kunt werken.

Welke ergonomische hulpmiddelen voor jou zijn geschikt als je op afstand werkt?

  • Zit-/sta-bureau: om de hoogte van je bureau aan je lengte aan te passen en om staand te kunnen werken;
  • Ergonomische bureaustoel: goede ondersteuning van de rug, met armleuningen en meerdere verstelopties;
  • Voetenbankje: voorkomt rugpijn, zorgt voor betere bloedcirculatie en draagt bij aan een goede houding;
  • Computerstandaard: om je laptop op ooghoogte te zetten en nek- en rugpijn te voorkomen;
  • Ergonomische muis: om het carpale tunnelsyndroom (de meest voorkomende kantoorziekte) en tendinitis te voorkomen;
  • Geschikte muismat en toetsenbord: een polssteun met gel of schuim ter voorkoming van het carpale tunnelsyndroom.

Move & Rent en het huren van meubels voor thuiswerken

Naast een computer en een aantekenblok ook een bureau en stoel opnemen in het standaard welkomstpakket voor medewerkers? Dit idee, dat een paar maanden gelden misschien gek leek, wint in Frankrijk aan populariteit. Na de leefbaarheid op kantoor is het nu tijd eens na te denken over leefbaarheid op de werkplek thuis. De werkgever is er natuurlijk bij gebaat als zijn medewerkers zich goed voelen en lekker en gezond kunnen werken. Daarom kan het geen kwaad eens te kijken naar een ergonomische uitrusting voor thuiswerkers, die helpt bij het voorkomen van spier- en skeletaandoeningen.

Vanwege de nieuwe manier van leven en mobiliteit van werknemers, is het huren van kantoormeubelen een oplossing met diverse voordelen: eenvoud, flexibiliteit en aanpasbaarheid.

Move & Rent biedt daarom meubelpakketten voor thuiswerken die kunnen worden gehuurd om hieraan tegemoet te komen. Met onze oplossing kun je zelf bepalen welke meubels je precies huurt, hoe lang je ze huurt en waar we ze moeten bezorgen. Zo kom je optimaal tegemoet aan de wensen en behoeften van je medewerkers.

Overal een oplossing voor

Verschillen de afmetingen van de woningen waarin je werknemers wonen? Vind je het daarom lastig een enkel kantoormodel uit te kiezen? Als je het aanvraagproces doorloopt, is het gemakkelijk voor iedereen afzonderlijk het juiste meubilair te kiezen.

Een overplaatsing of een verhuizing in het vooruitzicht? Ga je naar een groter of juist een kleiner kantoor? Wij bieden de oplossing waarmee je dat zorgeloos kunt doen.

Een medewerker die je bedrijf verlaat? Op de dag die jij aangeeft halen wij de meubels gewoon gratis op.

Zeg eens eerlijk, zijn er veel medewerkers die na een paar maanden geëxperimenteerd te hebben nog terug willen naar kantoor? Of blijven ze liever thuiswerken? Maak je niet druk, we passen onze contracten aan op jouw behoeften en dankzij de uitmuntende ondersteuning van Solène, Frédérique en Stéphanie is dit een fluitje van een cent.

Medewerkers elders uit Frankrijk? Geen probleem. We bezorgen onze meubels overal in Frankrijk.

Om je geen logistieke rompslomp te bezorgen, zijn zaken als bezorgen, in elkaar zetten, klantenservice en ophalen onderdeel van al onze contracten.

Een pakket voor thuiswerken is tevens voordelig voor mensen met tijdelijke contracten: de kortste huurtermijn is 24 uren! Met onze verschillende contracten ondersteunen we je werknemers in hun ontwikkeling.

Move & Rent is een bedrijf dat deelneemt aan de circulaire economie: als je huurcontract afloopt, worden alle meubels opgehaald en krijgen ze een tweede leven. Dat is nog eens maatschappelijk verantwoord ondernemen!

Dus, beste ondernemers, vind samen met ons een oplossing voor jullie mensen. Neem gerust contact met ons op voor informatie en een op maat gemaakt offerte, door ons te mailen op contact@moveandrent.nl.

Feedback en tips

Feedback en tips

Een tevreden klant is onze prioriteit.

Vijf dagen per week bezorgen

Vijf dagen per week bezorgen

Gerenommeerde leveranciers zorgen ervoor dat je bestelling op tijd bezorgd wordt.