Bent u een vastgoedprofessional of een internationaal bedrijf? Bezoek onze professionele website

Move & Rent als onderdeel van de circulaire economie

Dankzij onze online verhuurdienst doen we al een aantal jaren mee aan de zogeheten circulaire economie.

Hoe werkt dat?

De circulaire economie: een logische keuze

Sinds de lancering van onze service Online meubelverhuur doen we mee aan de circulaire economie door nieuwe meubels die onze klanten niet meer nodig hebben, opnieuw te gebruiken als hun huurcontract afloopt. In de zes jaren waarin we het leven van onze klanten gemakkelijk hebben gemaakt, is voor ons de circulaire economie dagelijkse koek geworden.

Toen we onze dienst lanceerden, besloten we meubels en huishoudelijke apparaten altijd te huren. We wilden onze klanten niet laten slapen op gebruikt beddengoed en ook wilden we ze geen gebruikte magnetrons geven met de etensresten er nog in! Daarom bedachten we een oplossing die voldoet aan de eisen die onze klanten stellen aan kwaliteit en die tegelijkertijd niet afdoet aan onze wens een positieve bijdrage te leveren aan het milieu. Je snapt natuurlijk ook dat we het idee hadden onze gebruikte artikelen na afloop van het huurcontract aan kringloopwinkels te geven, zodat ze een tweede of zelfs een derde leven konden krijgen.

Wat is de circulaire economie?

Tegenwoordig wil niemand al zijn of haar spullen zelf bezitten.

Dit wordt uitgelegd in bijvoorbeeld deze reportage op France 2 en in steeds meer gedrukte artikelen. Het concept? Een meubelstuk alleen gebruiken als je het nodig hebt. Dit heet de functionele economie. We schreven hier eerder over op ons blog. Onze voorkeur is verschoven van "alles zelf bezitten" naar "alles huren". En inderdaad, als je student bent en je weet dat je vaak zult verhuizen vanwege een stage of een studie in het buitenland bijvoorbeeld, waarom zou je je meubels, keukengerei, servies en zelfs je huishoudelijke apparaten dan kopen, als je over een paar manden toch weer moet verhuizen of je woning gaat delen?

Wij van Move & Rent zijn ervan overtuigd dat deze twee economieën (de functionele en de circulaire) niet de economieën van de toekomst zijn, maar die van vandaag. Iedereen wil zijn geld intelligenter besteden, profiteren van gemak en tegelijkertijd verantwoord met spullen omgaan (huren, recyclen, enz.). We zullen zien hoe dit over vijf jaar zal gaan. Een ding is zeker: Move & Rent staat niet alleen maar langs de zijlijn. We zijn zeer actief omdat deze twee economieën zorgen voor minder afval en meer aandacht voor duurzaamheid. Iedereen binnen Move & Rent deelt deze waarden.
 

Feedback en tips

Feedback en tips

Een tevreden klant is onze prioriteit.

Vijf dagen per week bezorgen

Vijf dagen per week bezorgen

Gerenommeerde leveranciers zorgen ervoor dat je bestelling op tijd bezorgd wordt.