Bent u een vastgoedprofessional of een internationaal bedrijf? Bezoek onze professionele website

Denk niet alleen aan jezelf, maar ook aan onze planeet!

Draag bij aan een gezond milieu door NIEUWE meubels te huren van Move&Rent. Als je contract afloopt, krijgen al je meubels een tweede leven via ons netwerk van partners. Dit is het principe van de circulaire economie.

Circulaire economie

In Nederland en daarbuiten wordt de circulaire economie beschouwd als de voornaamste steunpilaren van de groene revolutie en een van de belangrijkste pijlers van duurzame ontwikkeling. Daarom zijn wij bij Move&Rent al sinds 2012 bezig met het ontwikkelen van een echte functionele business. Met andere woorden, we geven de voorkeur aan huren en tijdelijk eigendom en verkopen op die manier dus een dienst en geen product. Maar dit reikt zelfs nog verder. Als je contract afloopt, krijgen al je meubels een tweede leven via ons netwerk van partners. We hebben onze diensten ontwikkeld en leveren deze met als doel geen afval te genereren. Omdat we de toekomst van onze planeet belangrijk vinden en elke bijdrage ertoe doet. Omdat we het met z'n allen doen: burgers, gemeenschappen, bedrijven, overheden en onderzoeks- en ontwikkelingsorganisaties.

NIEUWE meubels

NIEUWE meubels

Modern, trendy en functioneel. Toegespitst op jouw behoeften

All-inclusive service

All-inclusive service

bezorging, montage, installatie en retourneren van meubels

Circulaire economie

Circulaire economie

Recyclen van alle meubels na afloop van het contract

Circulaire economie
Een wereldwijd concept op basis van milieuvriendelijkheid

Een wereldwijd concept
op basis van milieuvriendelijkheid

Sinds de oprichting in 2012 en in reactie op allerlei ontwikkelingen op het gebied van milieu en samenleving, past Move&Rent het concept van de circulaire economie toe. Ook dragen we onze waarden uit wat betreft verantwoord omgaan met het milieu en onze omgeving.
- Geen voorraad, geen magazijn. Wel op maat gemaakte logistieke diensten die bovendien zorgen voor minder CO2-uitstoot!,
- Geen afval, een tweede leven voor alle meubels na afloop van het contract.,
- Een gemeenschapsgevoel: Move&Rent schenkt geregeld meubels aan goede doelen, zoals Emmaus en het Rode Kruis..

2012

Het ontstaan van Move&Rent en het begin van ons traject naar een nieuwe manier van consumeren

Tweede leven

Sinds 2012 hebben al meer dan 40.000 meubelstukken via ons een tweede leven gekregen.

Nul

Geen voorraad, geen afval. Move&Rent opereert in de buurt en zorgt dat je je meubels precies op tijd ontvangt.

Meubels huren bij Move&Rent is goed voor het milieu.

Heb je nog meer vragen over de toekomst van onze planeet? Wat zijn oplossingen die goed zijn voor de toekomst van onze planeet? Hoe kunnen we blijven produceren zonder het milieu te schaden? Wat moeten we doen om onze leefomgeving te beschermen? Recyclen, repareren, hergebruiken, afval beperken... Dit weet je natuurlijk al lang. Je zorgt goed voor het milieu of wilt dat gaan doen. Je bent milieubewust en je wil deel uitmaken van een intelligente en verantwoordelijke consumptiemaatschappij.

Sinds we Move&Rent in 2012 hebben opgericht, bieden we onze particuliere en zakelijke klanten een dienst aan die bestaat uit een nieuwe manier van consumeren: consumeren op een verantwoorde en intelligente manier. Sinds een aantal jaren denkt Move&Rent aan onze planeet en sporen we onze B2C- en B2B-klanten aan te huren in plaats van te kopen. En in het bijzonder natuurlijk de NIEUWE meubels van Move&Rent. Dit heet de functionele economie.

Op welke manier is het huren van meubels van Move&Rent onderdeel van de functionele economie en hoe stimuleert dat duurzame ontwikkeling?

De eerste vraag is: wat is de functionele economie? Dat is eigenlijk eenvoudig. De functionele economie betekent dat een dienst op huurbasis aan particulieren, bedrijven of gemeenschap wordt aangeboden en dat hergebruik van die dienst wordt gestimuleerd. Het doel is dan ook een duurzaam concept, waarbinnen goederen of producten dankzij een complete huurservice niet te hoeven worden gekocht.
Move&Rent streeft ernaar dat producten via deze aanpak langer meegaan en minder afval genereren. Dus, door NIEUWE meubels te huur aan te bieden, werkt Move&Rent volgens een nieuw business model binnen de functionele economie. NIEUWE meubels worden eerst gehuurd en daarna opnieuw aangeboden volgens het principe van de circulaire economie.

Move&Rent maakt gebruik van dit innovatieve business model door meubels een tweede leven te geven als het huurcontract afloopt.

In Nederland en daarbuiten wordt de circulaire economie beschouwd als de voornaamste steunpilaren van de groene revolutie en een van de belangrijkste pijlers van duurzame ontwikkeling. Daarom hebben wij van Move&Rent een echte circulaire economie ontwikkeld. Die van meubels, die na afloop van het huurcontract een tweede leven krijgen via ons netwerk van partners. We hebben onze diensten ontwikkeld en leveren deze met als doel geen afval te genereren en bij te dragen aan duurzame consumptie. Sinds de oprichting en in reactie op de huidige ontwikkelingen op het gebied van milieu en samenleving, past Move&Rent het concept van de circulaire economie toe. Ook dragen we onze waarden uit wat betreft verantwoord omgaan met het milieu en onze omgeving.
Dus, hoe werkt het principe van de circulaire meubeleconomie van Move&Rent? Ten eerste kunnen onze particuliere en zakelijke klanten of vastgoedontwikkelaars gebruik maken van Move&Rent, een verhuurservice van NIEUWE meubels. Samenvattend biedt Move&Rent meubilair voor allerlei soorten woningen, van studentenkamers tot vijf-kamerappartementen. Huurperiodes lopen van een maand tot een jaar. Geen voorraad, geen magazijn. Leveringen gegarandeerd op tijd. De meubels worden bezorgd, in elkaar gezet en op hun plek gezet in de woning van de huurder. De levertijd is kort en de uitstoot van CO2 wordt zoveel mogelijk teruggedrongen tijdens transport, omdat alleen plaatselijke transportbedrijven ingezet worden. Als een contract afloopt, halen we de meubels weer op.
Hier zie je het concept 'zero waste' in terug, omdat alle meubels een tweede leven krijgen via ons netwerk van partners. Maar het houdt hier niet op, omdat Move&Rent meubels vaak doneert aan goede doelen zoals Emmaus of het Rode Kruis. Op die manier draagt Move&Rent niet alleen bij aan een beter milieu, maar worden ook mensen die het net wat minder breed hebben geholpen.

De circulaire economie is bij Move&Rent onderdeel van een groene strategie.

Move&Rent is er ook voor bedrijven. Bedrijven die NIEUWE meubels huren via Move&Rent vinden daarmee de oplossing voor medewerkers die voor hun werk moeten verhuizen. Als een medewerker voor een bepaalde periode op een project gezet wordt ver van huis, kan een bedrijf zijn of haar meubels huren voor de duur van deze periode, zonder dat het nodig is deze aan te schaffen of op te slaan. Nog een voorbeeld: een bedrijf wil kantoormeubilair huren om te zorgen voor een prettige werkomgeving voor de medewerkers. Move&Rent is een praktische oplossing voor bedrijven. De basis hiervan is de circulaire economie zodat alle kantoormeubelen een tweede leven krijgen. Op deze manier sluit Move&Rent naadloos aan op strategieën op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en ondersteunt het bedrijven die hieraan werken.

Het business model van Move&Rent is gericht op een groene economie voor alle bedrijven en hun aandeelhouders.

Door meubels te huur aan te bieden, genereert Move&Rent geen afval. Liever huren en hergebruiken is een milieuvriendelijke aanpak omdat Move&Rent een verhuurservice voor meubels aanbiedt en daarmee schade aan het milieu als gevolg van de aankoop van meubels voorkomt. Tot slot geeft Move&Rent meubels een tweede leven na afloop van het huurcontract. Meubelstukken worden binnen ons netwerk van partners verdeeld of geschonken aan goede doelen. Kort gezegd, een business model gericht op de circulaire en de functionele economie.