Bent u een vastgoedprofessional of een internationaal bedrijf? Bezoek onze professionele website

Spullen

Zijn de meubels en andere spullen nieuw of tweedehands?

Alle meubels en andere spullen die je via onze site kunt huren, zijn helemaal nieuw.

Wat moet ik doen als ik een meubel toch niet meer wil?

Voor het terugsturen van een product worden de kosten van een retourzending in rekening gebracht. Neem contact op met onze klantenservice om de retourdatum van het artikel te plannen.

Wat gebeurt er als een meubelstuk beschadigd raakt?

Stuur ons een mail waarin je de schade beschrijft en voeg foto's bij. Onze klantenservice neemt dan binnen 48 uur contact met je op om het meubelstuk te vervangen of om het te komen repareren.

Wat gebeurt er met mijn meubels of andere spullen na afloop van de huurtermijn?

Onze meubels en andere spullen krijgen een tweede leven. Sinds 2012 zijn al meer dan 30.000 meubelstukken via ons hergebruikt of gerecycled. 

Moet ik de afmetingen van de in elkaar gezette meubels of andere spullen controleren om er zeker van te zijn dat ze probleemloos naar binnen kunnen (door het trappenhuis, de voordeur, de gang, enz.)?

Ja, omdat onze meubels al helemaal in elkaar gezet zijn als ze worden bezorgd, is het heel belangrijk dat we ze probleemloos bij je naar binnen kunnen brengen.

Mag ik gehuurde meubels of andere spullen omwisselen?

Als je meubels huurt via Move&Rent, ga je akkoord met een huurtermijn van minimaal een maand. Je kunt de meubels en andere spullen na afloop van je contract ruilen of teruggeven. Je kunt het contract niet vroegtijdig opzeggen. In geval van overmacht zullen we je heus wel helpen en rekening houden met de omstandigheden.

Zijn de meubels of andere spullen van mij als het contract afloopt?

Move&Rent blijft de eigenaar van de meubels en andere spullen tot aan het eind van de huurtermijn.

Zijn meubels en andere spullen die ik online zie altijd beschikbaar?

De pagina met meubels en andere spullen op onze website wordt regelmatig bijgewerkt. Als een meubelstuk of ander artikel niet meer beschikbaar is, bieden we een vervangend artikel aan binnen dezelfde categorie, stijl en prijsklasse.

Zijn de foto's van de meubels en andere spullen contractueel bindend?

We gebruiken voornamelijk foto's die we van onze leveranciers krijgen. Deze zijn niet contractueel bindend.

Speciale verzoeken

Ben je op zoek naar artikelen die je niet op onze site kunt vinden? Aarzel niet onze klantenservice te bellen of te mailen. We kunnen een aanbod op maat maken dat precies aansluit op je wensen.

Wat gebeurt er als ik een meubelstuk beschadig of stuk maak?

Gebruikssporen (krasjes, kleine deukjes en andere vormen van schade als gevolg van gebruik) horen bij de levensduur van meubels. Als je een meubelstuk kapot maakt, zullen de kosten van reparatie of de waarde van een vervangend meubelstuk van de borg afgetrokken worden.

Feedback en tips

Feedback en tips

Een tevreden klant is onze prioriteit.

Vijf dagen per week bezorgen

Vijf dagen per week bezorgen

Gerenommeerde leveranciers zorgen ervoor dat je bestelling op tijd bezorgd wordt.